Εκδηλώσεις

1st Startup Weekend Kavala

Το διάστημα 13 με 15 Οκτωβρίου 2017 είχαμε την χαρά και την τιμή να συμμετέχουμε ως μέντορες στο 1o Startup Weekend Kavala . Η εμπειρία ήταν αξέχαστη . Ένα τριήμερο γεμάτο ανάμεικτα συναισθήματα : Περιέργεια, αγωνία, ενθουσιασμός, απογοήτευση, χαρά, λύπη, απορία, ανησυχία, ενέργεια, κούραση, εξάντληση,εμψύχωση, ολοκλήρωση είναι μερικά από αυτά .
 
Πρώτα και πάνω από όλα αξίζουν συγχαρητήρια στην οργανωτική ομάδα Maria Dinaki , Χριστόφορο ( Chris Bill ) και Sophia Christakidou γιατί πραγματικά υπερέβαλαν εαυτούς και κατάφεραν να διοργανώσουν και να υλοποιήσουν άψογα μια εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά, ήταν πολυσύνθετη και η οποία αντιμετώπισε πολλές “προκλήσεις” κατά τη διάρκεια της.
 
Στη συνέχεια τεράστια συγχαρητήρια αξίζουν και στους υπόλοιπους εθελοντές , τους αφανείς ήρωες , που για 54 ώρες διαφύλαξαν την ορθή και ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης.
 
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υπόλοιπους μέντορες , caoches, ομιλητές και κριτές για τις ιδέες και τις γνώσεις που μοιράστηκαν μαζί μας είτε στις κατ΄ ιδίαν συζητήσεις μας είτε μέσω των παρουσιάσεων τους.
 
Τέλος και πάνω από όλα αξίζουν τα μεγαλύτερα συγχαρητήρια σε όλα τους συμμετέχοντες που θυσίασαν ένα ηλιόλουστο Σαββατοκύριακο κλεισμένοι μέσα σε ένα κτίριο προκειμένου να δώσουν σάρκα και οστά στις ιδέες τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να συνεργαστούν και να επιμείνουν μέχρι το τέλος για την επίτευξη των στόχων τους.
Δε μπορώ να μην αναφερθούμε ξεχωριστά στα δύο τρελά κορίτσια που απέδειξαν ότι η νεολαία και όνειρα έχει αλλά και όρεξη για δουλειά. Είναι φοιτήτριες στο Βόλο και παρόλα αυτά ήρθαν στο SW Kavala χωρίς να έχουν κάποια συγκεκριμένη ιδέα, απλά και μόνο για να μάθουν κάτι καινούργιο ! Αγγελική Χασακού και Αιμιλία Βαΐτση ότι και να πούμε για για σας είναι λίγο, σας εύχομαι τα καλύτερα γιατί το πραγματικά το αξίζετε όπως και όλα τα υπόλοιπα παιδιά !!!
 
Καλή επιτυχία σε όλους !!!

 

 

IEEE Day 2017 – Student Branch of Thrace 

 

Την Πέμπτη 12 Οκτωβρίου το ΙΕΕΕ Student Branch of Thrace γιόρτασε την IEEE Day 2017. Είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι σε πείσμα των καιρών οι νέοι έχουν ποικίλα ενδιαφέροντα και ανησυχίες τόσο για την επαγγελματική αλλά και για την προσωπική τους εξέλιξη.

Στην άρτια οργανωμένη αυτή εκδήλωση, εκπροσωπώντας τη Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. είχαμε την ευκαιρία να αναλύσουμε με ένα βιωματικό τρόπο και να προβληματιστούμε σχετικά με το ποιες είναι οι επιπλέον δεξιότητες που πρέπει να αναπτύξει ο μηχανικός του μέλλοντος. Αρκούν μόνο οι τεχνικές ή πλέον είναι απαραίτητες και απαιτητές από τους εργοδότες και άλλες ;

 

 

Ημερίδα με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τις εργασιακές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που μας προσφέρει η Ε.Ε.»

 

Το Σάββατο 30-09-2017 διοργανώθηκε ημερίδα με θέμα: «Ανακαλύπτοντας τις εργασιακές και επιχειρηματικές ευκαιρίες που μας προσφέρει η Ε.Ε.» . Η ημερίδα ήταν συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης και τον Πανελλήνιο Σύλλογο Φοιτητών & Πτυχιούχων του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου με στόχο να γνωρίσουν, οι ενδιαφερόμενοι πολίτες, τις ευκαιρίες που αναπτύσσονται στην Ε.Ε., τα δικαιώματα που απορρέουν μέσα από την ευρωπαϊκή ιθαγένεια, την ανάπτυξη δεξιοτήτων, τα προνόμια της κινητικότητας σε επίπεδο σπουδών, πρακτικής άσκησης, εργασίας, έρευνας, επιχειρηματικής δραστηριότητας, κλπ.

Η ΑΠΕΙΡΟΝ συμμετείχε με εισήγηση σχετικά με την αποτελεσματικότερη παρουσίαση και προώθηση του εαυτού μας.

“Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά-Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε εμπειρία” – Καφέ Ζαχαροπλαστείο “ΚΕΡΑΣΜΑ”

Την Παρασκευή 21-7-2017 βρεθήκαμε στο Καφέ Ζαχαροπλαστείο “ΚΕΡΑΣΜΑ”  στην Ξάνθη.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα “Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά-Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε εμπειρία” ασχοληθήκαμε με θέματα σχετικά με την αποτελεσματική εσωτερική επικοινωνία μιας ομάδας καθώς και την ανάπτυξη δεξιοτήτων με απώτερο σκοπό να μετατραπεί η καθημερινή εξυπηρέτηση των πελατών σε εμπειρία.

 

Ένα διαφορετικό “κυνήγι θησαυρού” μέσα στα βιβλία

Την Πέμπτη 6-7-2017 βρεθήκαμε στο χώρο του βιβλιοπωλείου 2 στην Ξάνθη για ένα διαφορετικό “κυνήγι θησαυρού” μέσα στα βιβλία.

Μαζί με τους συμμετέχοντες λύσαμε τους γρίφους που κρύβονται μέσα σε αυτά και προσπαθήσαμε να βρούμε απαντήσεις σχετικά με το πώς:
· Να καταφέρουμε μια αλλαγή όταν αυτή φαίνεται δύσκολη ή αδύνατη

· Να επικοινωνούμε αποτελεσματικότερα

· Να αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις αντιπαραθέσεις

· Να ηγούμαστε αποτελεσματικά

 

Ευχαριστούμε πολύ την Georgia Veraki για τις υπέροχες φωτογραφίες.

2ο Μονοπάτι Αναζήτησης Εργασίας – Skywalker

Σε συνεργασία με το Europe Direct Thessalonikis συμμετείχαμε στην εκδήλωση “Μονοπάτια Αναζήτησης Εργασίας” που διοργάνωσε η Skywalker.gr – Εργασία στην Ελλάδα την Πέμπτη 1-6-2017 στην πόλη της Θεσσαλονίκης.

Η εισήγηση μας είχε θέμα “Απασχόληση και Κινητικότητα” .

Open Coffee Kavala

Συμμετοχή μας στο Open Coffee Kavala με μια “εναλλακτική” παρουσίαση με στόχο να διεγείρουμε τη δημιουργική σκέψη και τίτλο:   “Είναι τελικά το πρόβλημα μας ο “κακός” λύκος;”

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στις 31-5-2017 στο “Τσαλαπετεινός” .

ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Συμμετοχή σε εκδήλωση με θέμα «ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ & ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ» που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, στην Κοζάνη το Σάββατο 20/5/2017.

Ομιλία με θέμα “Δεξιότητες του 21ου αιώνα”

Ευχαριστούμε πολύ τον Δημήτρη Ζιούζιο για τις υπέροχες φωτογραφίες, την εταιρία Ρούσσος Επιγραφές για την χορηγία της μπλούζας #apiron και την εταιρία Ερύμανθος Σύμβουλοι Μηχανικοί για την ευγενική παραχώρηση του εξοπλισμού.

Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης

Καλεσμένοι του Europe Direct Thessalonikis επισκεφτήκαμε το 3ο Λύκειο και το Μουσικό Σχολείο Θεσσαλονίκης.

Στόχος μας να “εφοδιάσουμε” τα παιδιά με τις απαραίτητες δεξιότητες που η αγορά εργασίας του 21ου αιώνα αναζητά.

Συνοδοιπόροι σε αυτό το “ταξίδι” η και Χρύσα Αντωνίου με πληροφορίες για το πως συντάσσουμε το βιογραφικό μας και η κα Lamprini Koletsi με πληροφορίες για τις ευκαιρίες καριέρας στους θεσμούς της Ευρωπαϊκή Ένωσης.

Ευχαριστούμε το Sousouro Street Wear για τη συνεισφορά του στην προσπάθεια μας να δώσουμε βιωματικό τόνο στο σεμινάριο μέσω της χρήσης του skateboard

Hired: Εφόδια για εργασία στην Ευρώπη!

Βιωματική παρουσίαση για τη διαδικασία της συνέντευξης ως καλεσμένος του Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης στα πλαίσια της εκδήλωσης “Hired: Εφόδια για εργασία στην Ευρώπη!”.

Στην προσπάθεια μας για επαγγελματική επιτυχία δεν αρκεί να έχουμε μόνο τα απαραίτητα εφόδια και δεξιότητες αλλά να τα έχουμε και στις κατάλληλες αναλογίες έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα να έχει μια ισορροπημένη “γεύση” .

Ευχαριστούμε πολύ το ΠΑΠΑΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΞΑΝΘΗΣ για την ευγενική χορηγία της νοστιμότατης τούρτας καθώς επίσης και τους George Takantzas και Christiana Smirli για τις πολύ όμορφες φωτογραφίες τους !

 

Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας Δ.Π.Θ.

Εκπροσωπώντας την Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τμήματος Ελληνικής Φιλολογίας για θέματα σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και τη διαδικασίας της συνέντευξης εργασίας.

“Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά : Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε εμπειρία” – ena Σύμβουλοι Ανάπτυξης 

Όραμα της ena είναι να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο και το μοχλό για την ανάπτυξη τόσο των ανθρώπων όσο και των και επιχειρήσεων όχι μόνο στην περιοχή της Ξάνθης αλλά και της ευρύτερης περιοχή της ΑΜΘ. Προϋπόθεση για την πραγματοποίηση του οράματος αυτού είναι η εξέλιξη του ανθρώπινου της δυναμικού και η κατανόηση των πραγματικών αναγκών των πελατών της.

Με γνώμονα τα παραπάνω πραγματοποιήσαμε  ενδοεπιχειρησιακό σεμινάριο για τα στελέχη της ena  με θέμα “Αποτελεσματική Επικοινωνία και Συμπεριφορά : Μετατρέποντας την καθημερινότητα σε εμπειρία”.
Στο σεμινάριο με βιωματικό και διαδραστικό τρόπο παρουσιάστηκαν τεχνικές και μυστικά για την αποτελεσματικότερη επικοινωνία τόσο εσωτερικά της ομάδας όσο και των στελεχών με τους πελάτες της επιχείρησης.

Περιφερειακή Συνάντηση νέων

Καλεσμένοι του Europe Direct Κομοτηνής και εκπροσωπώντας τη Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας ΔΠΘ συμμετείχαμε στην Περιφερειακή Συνάντηση νέων. Είναι ελπιδοφόρο να βλέπεις ότι νέοι άνθρωποι , μαθητές, απόφοιτοι, σπουδαστές, “θυσιάζουν” ολόκληρο το Σάββατο τους για να ενημερωθούν και να συμμετέχουν στο σχεδιασμό του μέλλοντος τους. Σε μια άρτια οργανωμένη εκδήλωση, το πάθος των διοργανωτών και των συμμετεχόντων συνδυάστηκε με την ενέργεια, την όρεξη, την ανησυχία, την κριτική και την διάθεση για ανάπτυξη και εξέλιξη των παιδιών προκειμένου να δοθεί ελπίδα για το μέλλον.

Συγχαρητήρια στο Europe Direct Κομοτηνής, στους εθελοντές και σε όλους τους συμμετέχοντες !!!

Ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση 

Σε πείσμα των καιρών και των αντιλήψεων ότι οι νέοι δεν ενδιαφέρονται κάποιοι από αυτούς απέδειξαν ότι αψηφούν την υπέροχη μέρα στο νησί της Ρόδου και “θυσιάζουν” το μεσημέρι του Σαββάτου για να μάθουν πληροφορίες και να βρουν ποίες ευκαιρίες μπορούν να εκμεταλλευτούν.

Εμείς από τη μεριά μας έχουμε την υποχρέωση να φυτέψουμε τους σπόρους της πληροφορίας, της ελπίδας, της επιμονής στο μυαλό τους.

Μπορεί να ξέρεις πόσους σπόρους έχεις φυτέψει αλλά ποτέ δε μπορείς να ξέρεις πόσους καρπούς θα δώσει ο σπόρος που φύτεψες.

Ευχαριστούμε το Γιώργο, την Ελπινίκη, την Αθανασία, το Δημήτρη, τη Γεωργία, τη Νίκη, την Αγγελική και τα άλλα παιδιά για την ενεργή συμμετοχή τους και τις στοχευμένες ερωτήσεις τους.

Καλεσμένοι σε εκδήλωση με τίτλο “Ευκαιρίες απασχόλησης και κινητικότητας στην Ευρωπαϊκή Ένωση” που διοργάνωσε το Europe Direct Rhodos σε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Ρόδου, τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, το ΚΕΚ Γεννηματάς, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

 

Τμήμα Ιστορίας & Εθνολογίας Δ.Π.Θ.

Εκπροσωπώντας την Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. ενημερώνουμε τους φοιτητές του Τμήματος Ιστορίας & Εθνολογίας  για θέματα σχετικά με τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και τη διαδικασίας της συνέντευξης εργασίας.

“Το ρολόι των νέων” – Προσομοίωση διοικητικού συμβουλίου

Όταν υπάρχει θέληση υπάρχει τρόπος. Και οι νέοι μας δείχνουν ότι και θέληση έχουν και τρόπο !!!
Σε ένα 3ήμερο με τέλειο καιρό και επίσημη αργία κάποιοι νέοι επέλεξαν να θυσιάσουν την απόλαυση του σήμερα για να επενδύσουν στην αξία του αύριο.
“Το ρολόι των νέων” – Προσομοίωση διοικητικού συμβουλίου.
Συμμετοχή ως καλεσμένος του “Ρολόι των νέων” με παρουσίαση για τις δεξιότητες του 21ου αιώνα.

ΔΑΣΤΑ ΔΠΘ Πρόγραμμα προσωπικής & επαγγελματικής ανάπτυξης 2ος Κύκλος 2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. με την υποστήριξη του Youth Lab Ξάνθης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την αναζήτηση και την ορθή χρήση των πηγών ενημέρωσης, τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, την προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη, της απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ο σύγχρονος εργαζόμενος καθώς Workshop με θέμα “Ανάπτυξη Καινοτόμων Ιδεών για Νεοφυείς Επιχειρήσεις”

27/3, 29/3 & 5/4/2017

ΔΑΣΤΑ ΔΠΘ Πρόγραμμα προσωπικής & επαγγελματικής ανάπτυξης 1ος Κύκλος 2017

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Προσωπικής & Επαγγελματικής Ανάπτυξης της Δομής Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. με την υποστήριξη του Youth Lab Ξάνθης.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εισηγήσεις σχετικά με την αναζήτηση και την ορθή χρήση των πηγών ενημέρωσης, τη σύνταξη βιογραφικού σημειώματος και συνοδευτικής επιστολής, την προετοιμασία για μια επιτυχημένη συνέντευξη, της απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες που πρέπει να κατέχει ο σύγχρονος εργαζόμενος καθώς Workshop με θέμα “Ανάπτυξη Καινοτόμων Ιδεών για Νεοφυείς Επιχειρήσεις”

21, 23 & 28/11/2016

Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης, Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων Δ.Π.Θ.

Εκπροσωπώντας τη ΔΑΣΤΑ του ΔΠΘ πραγματοποιήθηκε εισήγηση με θέματα που αφορούν το βιογραφικό σημείωμα & τις δεξιότητες που πρέπει να έχει κάποιος στην έναρξη της απασχόλησης του στον ιδιωτικό τομέα & σε αυτόν της αυτοαπασχόλησης

Εκδήλωση «Σπουδές στο ΔΠΘ»

Εκπροσώπηση της ΔΑΣΤΑ στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Σπουδές στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης» που συνδιοργάνωσε η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας (Δ.Α.ΣΤΑ.) του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, το Κέντρο Συμβουλευτικής & Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) της Διεύθυνσης Β/θμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Γενικών Λυκείων της Ροδόπης.Στόχος της εκδήλωσης, η οποία ήταν ανοιχτή για το κοινό και πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, ήταν η ενημέρωση των μαθητών της Γ΄ Λυκείου και των γονέων τους σε θέματα που αφορούν τις παρεχόμενες από το ΔΠΘ σπουδές, τις μετέπειτα δυνατότητες σταδιοδρομίας, τις εμπειρίες αποφοίτων του ΔΠΘ καθώς και παρουσίαση της επιχειρηματικότητας για όσους επιθυμούν αργότερα να ακολουθήσουν αυτό τον δρόμο.

“Πέντε βήματα από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας”

Εισήγηση σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα και τη διαδικασία της συνέντευξης εργασίας  στο ταχύρυθμο σεμινάριο που διοργάνωσε  η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Δ.Π.Θ. υπό την αιγίδα της Κοσμητείας της Πολύτεχνικής Σχολής για τους τελειόφοιτους των πέντε Τμημάτων του Δ.Π.Θ. και τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του Δ.Π.Θ. με θέμα: “Πέντε βήματα από την εκπαίδευση στην αγορά εργασίας”.