Το τοπίο στην αναζήτηση εργασίας είναι σε όλους μας γνωστό. Η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει στην απώλεια χιλιάδων θέσεων εργασίας. Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό καλούμαστε όλοι να διεκδικήσουμε μια “θέση στην ήλιο” που δεν είναι άλλη από την πολυπόθητη εύρεση εργασίας. Σε αυτή την προσπάθεια μας κάνουμε όλα αυτά που πρέπει . Συντάσσουμε το βιογραφικό μας, κάνουμε έρευνα σε όλα τα μέσα , έντυπα και ηλεκτρονικά και γενικά κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας για να αυξήσουμε τις πιθανότητες για επιτυχή κατάληξη της αναζήτησης μας . Κάνουμε και κινήσεις που δεν είναι και οι πλέον βολικές όπως πχ να επισκεφτούμε οι ίδιοι τα γραφεία μιας επιχείρησης για να αφήσουμε το βιογραφικό μας ακόμα και χωρίς να υπάρχει ανοιχτή αγγελία.
Συγχαρητήρια !!! Είστε επαγγελματίες ….. ή μήπως όχι ;


Η απάντηση στην παρακάτω ιστορία :

Πρωί ,11:00 περίπου και στο γραφείο έχει αρκετή κίνηση. Ξαφνικά χτυπάει το τηλέφωνο και σε ενημερώνουν από την γραμματεία ότι είναι κάποιος κύριος ο οποίος ενδιαφέρεται να αφήσει το βιογραφικό του. Την περίοδο αυτή δεν υπάρχει ζήτηση . Ζητάς ευγενικά από τη γραμματέα να ενημερώσει τον κο να περιμένει για λίγο μέχρι να ολοκληρώσεις την εργασία σου. Σε λίγο συναντιέσαι μαζί του. Είναι νεαρός στην ηλικία. Σου δίνει το βιογραφικό του και ξεκινάτε την κουβέντα. Αποδεικνύεται ότι το αντικείμενο τον σπουδών και η μικρή εργασιακή εμπειρία του είναι σχετικά με το εποχικό προσωπικό που κάθε χρόνο προσλαμβάνει η εταιρία.Πολύ ωραία σκέφτεσαι.Τελειώνοντας η κουβέντα του ζητάς να στείλει και ηλεκτρονικά το βιογραφικό του και τον συμβουλεύεις να κάνει κάποιες διορθώσεις στον τρόπο παρουσίασης των πληροφοριών του στο βιογραφικό καθώς επίσης και να εντάξει κάποιες επιπλέον πληροφορίες . Τον ευχαριστείς και τον χαιρετάς .
Μετά από 1-2 μέρες έρχεται και το βιογραφικό του ηλεκτρονικά . Μόνο που είναι ακριβώς ίδιο , χωρίς καμία απολύτως διόρθωση και χωρίς την προσθήκη των επιπλέον πληροφοριών που του είχες ζητήσει …..

Η παραπάνω ιστορία αποδεικνύει για ακόμα μια φορά ότι η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά. Αν δείχνεις στον άλλον ότι σε απλά πράγματα και πριν πάρεις τη θέση δεν είσαι αποτελεσματικός και αξιόπιστος ότι γνώμη και να έχει σχηματίσει για σένα μέχρι εκείνη τη στιγμή “κλονίζεται” ισχυρά και αναλόγως με τον υπεύθυνο και το μέγεθος της εταιρίας η εικόνα αμαυρώνεται ή γκρεμίζεται.

Γιατί όσο υπέροχο και πανάκριβο να είναι ένα ρούχο άμα λερωθεί με έναν, έστω και πολύ μικρό λεκέ, δεν υπάρχει περίπτωση να το φορέσεις ….